2015. június 23., kedd

1./III. Visszaemlékezés/Rémképek

"Megcsókolt. Kicsit ideges lettem, mert nem tudtam, hogy mit kell csinálni, ezért próbáltam hallgatni az ösztöneimre. És ez, azt hiszem bevált. Harry nagyon gyengén csókolt, és ez mosolygásra késztetett. Mikor belemosolyogtam csókunkba, ő elhúzódott, és kérdőn nézett rám.
- Mi tör… - de nem hagytam, hogy befejezze, mert magamhoz húztam és megcsókoltam. Elkezdtük a mi kis csókcsatánkat, erre viszont már mindketten mosolyogtunk."

Nagyon el voltunk késve, még a vacsoráról is, de őszintén, ez nem nagyon érdekelt, mert próbáltam a pillanatnak élni. Harry összekulcsolta ujjainkat, és úgy siettünk vissza a központ felé. Mikor oda értünk szerencsére pont még jutott nekünk valami kaja. Szememmel Chloé után kutattam, de sehol nem láttam.
- Nem látom őket. – ráncolta homlokát Harry.
- Sarah! – sietettem oda táboroztatónkhoz. – Itt kell ma maradni vacsora után? Mármint kapunk új információkat?
- Nem, ma nem kaptok! Viszont 11-kor találkozó van a központnál… Kaptok egy kis meglepetést. – mondta mosolyogva. Kicsit gyanús volt, hogy nem valami kellemes meglepetésre kéne számítanom, de inkább hagytam, és visszasétáltam Harryhez, aki a telefonját nyomkodta. – Baj van Harry?
- Liam vagy egy tucatszor hívott, de a telefonom nem szólt, mert repülő módba tettem. Írt sms-t is, hogy ha esetleg látnám, akkor ők vacsora után elmentek minket keresni, mert Chloé már nagyon aggódott. Szóval írtam neki vissza, és fejemet rá, hogy ha visszaérünk a szobába, akkor aztán lesz balhé. – mondta és hallottam, hogy most egyáltalán nincs kedve egy tömeg hisztihez.
Miután megvacsoráztunk, utána visszasétáltunk a faházhoz, ahova egyikünknek sem volt kedve bemenni és szembesülni a valósággal. De muszáj volt, így hát beléptünk az ajtón.
- Esküszöm, ezt nem ússzátok meg szárazon. – szűrte fogai közt a szavakat Chloé idegesen. – Mégis ezt hogyan gondoltátok? Érted, nem egy órára, hanem 5-re tűntök el, és Harry nem válaszol se sms-re, se hívásra… Ez nincs így rendben. Még a programokra se jöttetek vissza.
- Chloé! – szólítottam meg. – Figyelj, gyere velem és elmagyarázok mindent. Rendben? – kérdeztem és magamra erőltettem egy mosolyt, mondjuk ez nem volt olyan nehéz feladat most számomra.
Chloé kiviharzott a faház ajtaján, én pedig utána mentem, de mielőtt kiléptem volna az ajtón kérdőn Harryre néztem, aki mosolyogva bólintott.
- Chlo! Figyelj, Harryvel egésznap lent ültünk a mólón, és beszélgettünk, és nagyon jó volt. – fürkésztem az arcát, hogy lássak valami reakciót mondataimra. De semmi, csak az üres tekintet. Megértem, hogy mérges, én is az lennék. Pár perc hallgatás után újra belekezdtem. – Megcsókolt.
- Hogy mit csinált? – kérdezte kikerekedett szemekkel.
- Megcsókolt. – nevettem fel kínosan.
- De várj, akkor beszéltetek is róla? Mármint kettőtökről? Azért voltatok ott? Ha igen, akkor bocsánat a kirohanásért, és jézusom. Ááá, jézusom, ez über király El. – ezt mind levegő vétel nélkül mondta és egy kisebb sipítással a hangjában.
- Chlo, nyugi van. – mondtam nevetve. – És igen, főleg rólunk beszéltünk, ha egyáltalán van ilyen dolog, hogy mi.
- Ne butáskodj már! – ütött meg játékosan. – Persze, hogy van, hiszen megcsókolt, és te viszonoztad. – ezen el kellett gondolkodnom, van egyáltalán most olyan, hogy mi ketten? Vagy csak olyan van, hogy Harry és El? Megfogtam Chloé karját jelezve neki, hogy én visszamegyek a faházba. Mikor beértem meglepetten fogadtam, mikor Liam megölelt, kicsit hirtelen jött de viszonoztam kedves gesztusát.
- Örülök nektek, és köszönöm. – súgta a fülembe Liam.
Meg mosolyogtam mondatát, mikor kibontakoztunk egymás karjaiból Harryt kerestem a szememmel, de nem találtam. Biztos elment átöltözni.
- Jaj! Fiúk-lányok, Sarah mondta, hogy 11-re kint kell lenni a központban, mert valami meglepetést csinálnak nekünk. – mondtam és azzal a mozdulattal vissza is tettem a helyére a pizsamámat.
Már csak Harryt vártuk az ajtóban, és mikor megérkezett együtt indultunk a központhoz. Út közben Harry mellém jött és a derekamra tett kezét. Ezen elmosolyodtam, és én is ugyanezt tettem. Amikor odaértünk Sarah külön tette a fiúkat és a lányokat. Így hát elszakadtam Harrytől, de azért kaptam még egy puszit mi előtt elengedtük volna egymást. Borzasztóan örültem, hogy Harryvel ilyen gyorsan összejöttek a dolgok. Bár nagyon fura, az tény, hogy iszonyat gyorsan. Alig volt előzmény, de ahogy már mondtam, a pillanatnak élek. Ebben a táborban biztos. A lányokat elvitték a központtól, be az erdőbe. Eszembe jutott a hamis test amit találtunk, és ezért elkezdtem félni, és éreztem ahogy egy könnycsepp végig folyik az arcomon. Chloé nem láthatta, hogy mi történt hiszen vak sötét volt. Ahogy egyre beljebb mentünk, annál jobban jöttek elő a rémképek a fejemben. Nem csak a nő akit itt láttunk, hanem az amikor apuval ott voltam akció közben és láttam azt a szegény asszonyt, aki szinte előttem vérzett el. Csak ezek a képek voltak most ott a fejemben, mikor egyszer csak megbotlottam és a földre kerültem. Chloé aggódóan nézett rám és felsegített.
Volt viszont egy pont ahol annyiszor villantak a fejembe a képek, hogy nem bírtam tovább. Muszáj volt egyedül lennem, most muszáj. Futásnak eredtem abba az irányba ahonnan jöttünk. Chloé utánam kiáltott, de én csak futottam a tisztás felé, mit sem törődve barátnőmmel, aki minden bizonnyal követett. Elbújtam az egyik fa tövében és meg vártam míg tovább megy. Én pedig elindultam az egyik irányba, de nem tudtam hol is vagyok pontosan. Össze-vissza kóvályogtam, míg úgy döntöttem, hogy inkább alszom itt az erdőben és reggel visszamegyek, ezért felmásztam egy vastagabb törzsű fára és ott aludtam el. Az álom azonnal el is nyomott, hiszen olyan sokat sírtam.
Reggel magamtól keltem, végre nem arra a hülye hangra ami Mark telefonjából szól, de nagyon fáztam, és éreztem, hogy még tegnap este lehorzsoltam a combom mászás közben. A lábamon ott volt az alvadt vér és a nadrágom is kiszakadt. Lemásztam és próbáltam megtalálni a visszavezető utat a központ felé. Körülbelül fél óra múlva meg is láttam a központot és pár táborvezetőt, akik aggodalmasan tanácskoztak. Mikor megláttam Saraht megörültem, hátha segít nekem, és ad egy takarót meg egy fejfájás csillapítót.
- Eleanor! – kiáltott Sarah. – Jézusom, hogy nézel ki? Mi történt drágám?
- Én csak… eltévedtem tegnap este, és nem találtam vissza ezért egy fán aludtam, ennyi történt. – mondtam határozottan. Mondjuk ez a fán aludtam dolog, eléggé keservesen hangzott.
- Figyelj, menj vissza a szobátokhoz, és viszünk neked teát és reggelit! A barátaid mind ott várnak rád a házban. – mondta kedvesen Rob.
- Megkérdezhetem, hogy mennyi az idő?
- Még csak fél hat van, drágám. – mondta Sarah. – Szóval még nyugodtan aludhatsz. Jaj, El már majdnem kihívtuk a rendőrséget.
- Ennyire nem volt rossz a helyzet. – mondtam és kínosan felnevettem.
- Ha tudnád… Na, de menj vissza a házba! – mondta sürgetően. Én pedig elindultam a megszokott útvonalon a kis faházba, ahol barátaim, sok-sok kérdéssel fognak bombázni. Már ott voltam, mikor Harryt pillantottam meg a ház előtt járkálva fel-alá. Látszott rajta, hogy nem sokat aludt, és emiatt én voltam a hibás.
- Harry. – szólítottam kissé rekedtes hangon. Hangomra felfigyelt és felém sietett.
- Jézusom El. – mondta és magához ölelt. – Jól vagy? Mi történt? Vagy nem akarsz róla beszélni? Figyelj, nem kell, csak mond és abbahagyom… - nem hagytam, hogy befejezze, mert kezemet arcára tettem, és így szóltam.
- Harry nyugi, nem történt semmi, csak besokalltam. Eszembe jutott az a test, amit találtunk, meg az a nő, akit anno láttam majdnem meghalni, és nem megy nekem a kettő egyszerre. Sajnálom én nem akartam eltűnni, csak rossz irányba indultam és eltévedtem, így inkább aludtam az erdőben. – mondtam még mindig kezemet arcán tartva.
- Megint olyan tehetetlen voltam… Nem engedték, hogy segítsek keresni. Pedig megtaláltalak volna, tudom. – mondta és éreztem, hogy könnyeit nyeli, ami olyan aranyos volt tőle.
- De most már itt vagyok. – mondtam mosolyogva, és adtam egy puszit az orra hegyére. – Gyere, menjünk be, mert látom te sem aludtál valami sokat az éjjel, ahogyan én sem. – azzal a mozdulattal megpördültünk és besiettünk a faházba. Én gyorsan átöltöztem és meg mosakodtam. Mikor kimentem egy kicsit megijedtem, mert Harry ott ült az ágyamon az ajtót figyelve, mintha talán sose jönnék ki onnan. Ő már pizsamában volt, oda mentem hozzá, és lehajoltam, hogy megpusziljam a homlokát, de hirtelen felállt és magához szorított. Így lehettünk körülbelül egy jó tíz percig. Mikor elváltunk én befeküdtem az ágyamba, ahogy Harry is, és lecsuktam a szemeim.
Már vagy húsz perce ott forgolódtam, mikor Harry rákérdezett.
- Jól vagy gyönyörűm? – kérdezte lágy hangon,na és a becenév, majdnem elájultam.
- Harry. – mondtam nyűgösen. – Nem akarsz ide jönni és velem aludni, mert most sehogy se tudok elaludni. – mondtam szomorúan, de ahogy kimondtam már megéreztem Harry testéből áradó meleget magam mellett. Átölelt, és így már sokkal jobban éreztem magam. Nem is olyan sok idő múlva, miután egy puszit is kaptam, sikerült álomnak jönni szemeimre.
Halk kuncogásra ébredtem, persze ki más is lehetett volna, mint Chloé. Ott állt az ágyammal szemben, és engem és az édesen alvó Harryt figyelte. Mikor meglátta a tekintetem azonnal elnevette magát. Láttam ugyan, hogy ő is nagyon aggódott tegnap, de gondolom mikor meglátott akkor ez az érzés elszállt. A semmiből előbukkanó alsógatyás Liam is társult barátnőmhöz, de mikor meglátta, hogy észrevette, akkor még a huncut mosolyt és egy kacsintást küldött felém. Ezen csak megforgattam a szemem, és próbáltam kényelmesen elhelyezkedni, persze úgy, hogy Harry ne hogy felébredjen.
- Chloé! Ne állj ott, inkább mond meg, hogy mennyi az idő. – utasítottam.
- Nyugi van! – mondta mosolyogva. – Fél tizenegy van, de Rob mondta, hogy had aludjatok, szóval a délelőtti programokra ebből a házból senkinek nem kellett mennie.
- Hát rendben. És mit csinálunk az elkövetkezendő két és fél órában? – kérdeztem, de bár csak ne tettem volna.
- Főleg téged akartunk meghallgatni, hogy mi is történt tegnap este pontosan. Aztán gondoltunk édes kettesben hagyunk Haroldal, hogy nyugodtan enyelegjetek csak. – mondta nevetve Liam. Én csak forgattam a szemem mondatára.
- Elmesélem, de szerintem töltsük el együtt azt a kevés kis időt. Szükségem van egy kis nevetésre. – mondtam egyszerűen.
- Pedig Harold nagyon fogja sajnálni, hogy így döntöttél. – nevetett Liam.
- Szóval. – ültem fel az ágyban. – Ugye Sarah nagyon bevitt minket az erdőbe, és nekem eszembe jutott az a mű test izé, amit a mi nap találtunk. Eléggé megijedtem, és erre még rájött az, hogy még mikor 10 éves voltam, apuval bementem a rendőrségre, és sajnos akcióba is elvitt, mert még se hagyhatott egyedül. Egy nőt raboltak el előtte két nappal, és apáék megtalálták, de nem teljesen életben, hanem megkéselve. A nő konkrétan a szemem láttára vérzett el. Én csupán 10 éves voltam, szóval eléggé megrázó egy élmény volt. – mondtam, és nem mertem a tekintetükkel szembesülni, ezért a padlót tanulmányoztam.
- Annyira sajnálom. – mondta Chloé, és megölelt. Ez egy kicsit furán jött ki, mert eldőltünk, egyenesen Harryre, aki kicsit furcsállta ezt a pózt, de velünk együtt jót nevetett rajta.
- Lányok, ha még pár percig így maradunk, akkor megfogok, fulladni. – mondta Harry nevetve. Lekecmeregtünk róla, de muszáj volt beszólnom neki, valahogy nem bírtam ki.
- Szóval elvagyunk, hízva Harold? Azt mondod, hogy annyira nehezek vagyunk, hogy megfulladsz alattunk? – kérdeztem és közben mérgesen próbáltam rá nézni. Láthatóan eléggé meglepődött, és még az alvás miatt kicsit kótyagos is volt, ami pont kapóra jött. Chloé is beszállt a játékomba.
- Most nagyon durván bele gázoltál a lelkembe, tudod? Soha senki nem beszélt még így róla, és ez rosszul esik Harold. Tudod milyen nehéz lánynak lenni? Próbáltad már? – azzal hozzávágott egy párnát és sértődötten elvonult a szoba másik végébe, de láttam rajta, hogy nem bírja sokáig nevetés nélkül, mikor Liam a legnagyobb meglepetésemre szintén csatlakozott.
- Nem tudom, hogy mi van veled tesó, de ez nagyon nem volt szép tőled. Igazán vigyázhatnál a szádra fiatalember. – mikor ezt kimondta nekem muszáj volt elfordulnom, mert nem bírtam tovább. Szegény Harry olyan értetlen képet vágott, hogy egyikünk sem bírta tovább, már csak másodpercek kérdése volt, hogy mikor adjuk fel.
- Ti megbuggyantatok? Komolyan ezt vagytok képesek feltételezni rólam? – és igen. Ő is belement a játékba. Hogy honnan tudom? Hallom a hangján, olyan hanglejtést használ. – Nem is vagytok a barátaim, ha azt hiszitek, hogy megbántom a lányokat. Nekem is vannak érzéseim tudjátok? Én is emberből vagyok. – na, itt mindenkinek elszakadt a cérna. Elkezdtünk mindennél jobban nevetni, és nem tudtuk abbahagyni. Körülbelül 5 perccel később Amber jött be kikerekedett szemekkel, mikor meglátta, hogy mind a négyen a földön fetrengünk, és ahogy csak a hangszálaink bírja, nevetünk.
- Jól van… Ez fura, de elnézem nektek, mint pillanatnyi elmebaj. – mondta kínosan mosolyogva. És ki ment a házból.
- Azt hiszem kicsit össze kéne szednünk magunkat. – mondta még mindig könnyezve a nevetéstől Liam.
- Ebben egyetértünk. – mondtam én és Chloé totál szinkronban, amin megint elkezdtünk nevetni.
- Shh. Srácok! Ti is halljátok? – kérdezte véresen komoly fejjel Harry.
- Nem. – mondta Chloé, de fülelt, hátha ő is hallja. Én se halottam, semmit, és ahogy ránéztem Harryre észrevettem, egy huncut kis mosolyt a szája szélén. Azonnal tudtam, hogy csak visszakapjuk előző kis játékunkat ezért oda mentem hozzá, és játékosan belebokszoltam a karjába. Nem hiszem, hogy vette a célzást, de mindenesetre, mikor lehajoltam a törölközőmért, és a tisztálkodó szereimért egy erős kezet éreztem a hasam körül, és mikor felegyenesedtem megéreztem Harry ismerős illatát, amitől megnyugodtam. Megfordultam ölelésében, és abban a pillanatban mikor befejeztem forgásomat, ő lecsapott ajkaimra. Kicsit zavarba jöttem, hiszen ott volt Liam és Chlo is a szobában, de viszonoztam édes csókját. Nagyon édes volt, hogy miután elváltunk nem akart elengedni. A szívem nagyin hevesen vert az előző kis jelenetünk miatt, hisz mikor megfordultam és elindultam a mosdóba, akkor Liam önelégült vigyorával találtam szemben magam.
Miután mindenki elkészült, még volt fél óránk ebéd előtt, ezért úgy döntöttünk kártyázunk egyet. Liam szerzett is egy paklit. Jó volt, hihetetlen, hogy ezzel a társasággal csak és kizárólag jól tudom magam érezni. Eddig egyszer se volt olyan, hogy ne nevettünk volna valami hülyeségen, amit egyikünk csinált. Nagyon örültem, hogy találtam ilyen barátokat.
Ebéd után elmentünk a programokra, ahol nem sok érdekes történt, hiszen ma én csak egyszer voltam együtt ismerős arccal, de akkor is csak Markkal. Nem mondom, hogy baj volt, hogy Mark volt ott, csak időközben a többiekkel jobban lettem, mint a kis Markkal. Vacsora után szóltak, hogy kilenckor van találkozó a tábortűznél, mert ma éneklünk és sütögetünk. Ez egy kicsit feldobott, hiszen imádtam ezt a részét a táboroknak. Ez egy tipikus tökéletes befejezése a napnak.
Visszamentünk a faházba és felvettünk melegebb ruhát is, hiszen a levegő jóval lehűlt délután óta. Chloéval megbeszéltük, hogy tartanunk kell egy gyors megbeszélést, mert ő nem bírja ezt az egész dolgot. Itt kicsit bajban voltam, mert nem tudtam, hogy pontosan milyen egész dologra is gondol.
Húsz perc múlva késznek éreztük magunkat és elindultunk a tábortűzrakó hely felé. Harry végig fogta a kezem, ami nagyon jól esett, de hirtelen elkezdett lassítani, és próbálta nekem jelezni, hogy egy kicsit maradjunk le a többiektől.
- Mi az? Baj van Harry? – kérdeztem és meg se próbáltam leplezni aggódó tekintetem.
- Ugyan. – mondta mosolyogva. – Mi lenne? Csak azért akartam lemaradni, hogy elmondjak valamit. – itt vett egy nagy levegőt, mintha valami életbe vágóan fontos beszédre készülne. – Tudom eddig még egyikünk, se mert erről beszélni, de muszáj lesz egyszer. Szóval először is El, te Anglián belül hol laksz? – kicsit meglepett a kérdése, de igaza volt, muszáj volt erről beszélnünk. Éreztem, hogy nagyon fél a válaszomtól, és én is féltem attól, hogy ha most kimondom azt az egy szót, akkor minden borulhat. De sajnos muszáj lesz.
- Harry én Seaforban lakom. – mondtam és majdnem összeestem az idegességtől, hogy most mi lesz ha ő esetleg Manchesterben lakik, vagy messzebb? Nem is mertem erre gondolni, de nem is volt rá lehetőségem, mert Harry felkapott és megölelt.
- Istenem, most nagyon boldog vagyok. – mondta egy őszinte mosollyal az arcán.
- Harry te hol laksz? – kérdeztem félve.
- Én Brightonban, El. Tőled busszal 25 percre. – mondta és mintha megcsillant volna egy könnycsepp a szemébe. Mikor kimondta nekem is sírni támadt kedvem, de csak örömömben. Annyira örültem, hogy ez így van, és még meg is csíptem magam, ne hogy véletlenül álmodjak.
- Ezt meg miért csináltad? – kérdezte Harry és furán nézett rám.
- Csak megnéztem, hogy tényleg a valóságban vagyok-e vagy csak álmodom. – mondtam felhőtlenül mosolyogva.
- Itt vagy a valóságban szépségem. – a becenévre elpirultam, de szerencsére nem láthatta, hiszen sötét volt. – Itt vagy velem, és én is veled. – ahogy ezt kimondta, nekem végem volt, nem bírtam. Megcsókoltam. Olyan gyengéden csókolt, de mégis szenvedélyesen. Ez a fajta gyengédség engem lázba hozott, és csak még tovább faltuk egymás ajkait.
Miután elengedtük egymást, ami eléggé nehezen ment, kézen fogva odasétáltunk a tábortűzhöz, ahol barátaink már nagyban beszélgettek, és várták, hogy a tűz meg gyulladjon. Én Harry vállára hajtottam a fejem és úgy beszélgettem Amberrel és Chloéval, meg még egy-két lánnyal akiknek nem tudtam a nevét. Nagyon meghitt volt.
Már egy ideje sütögettünk és beszélgettünk, mikor úgy éreztem egyre hidegebb van, és nagyon elkezdtem fázni, ezért közelebb mentem a tűzhöz, ahogy csak tudtam. Éreztem, hogy Harry még úgy is, hogy Liammel és pár sráccal beszélget, figyeli minden rezzenésem. Ez megmosolyogtatott. Pár perc múlva vissza ültem mellé, és megint a vállára helyeztem buksimat.
- Te fázol El. – állapította meg vacogásomból. Valami nagyon frappánsat akartam válaszolni, de csak ennyi telt tőlem.

- Jaj, Harold. – nevettem fel. Ő erre kérdőn nézett rám, de azonnal megértette, hogy nekem csak szimplán túl késő van. Pár perc csend után felszólalt egy gitár is, és egy ismerős dal. Nem jutott eszembe mi az, de énekeltem együtt a többiekkel. Egymás után jöttek az újabb dalok, mindegyiket fejből énekeltük. Aztán Chloé odahajolt a gitáros fiúhoz és elkérte a gitárt. Mikor az első hang felcsendült azonnal felpattant a szemem, és talán még egy kicsit meg is könnyeztem az ismerős dallamot. Nem sokaknak volt ismerős, de szinte senki nem tudta a szöveget rajtam és gitározó barátnőmön kívül. És mikor meghallottam, hogy valaki elkezd mellettem énekelni, meglepetten vettem észre, hogy Harry az. Harry, aki énekelte az Impossible-t, és engem azonnal elkapott a sírás, de nyeltem vissza könnyeim, hisz a fiú aki tetszik a szemembe nézve fejből énekli egyik kedvenc számomat. El sem hittem. A dal közben Harry vacogásomra felfigyelve rám terítette pulcsiját. Én csak mosolyogva figyeltem minden egyes mozdulatát és felcsillant a szemem minden egyes gyönyörű hangra, ami ki jött hangszálai közül. Könnyes szemmel gondoltam bele a helyzetembe. A fiú aki mellettem ül és énekel elrabolta a szívemet.