2015. július 17., péntek

9. Sötétségen keresztül

És igen! Visszatértem :)
Szóval itt az új fejezet, igen tudom nem a leghosszabb rész, de remélem elnyeri a tetszéseteket. A következő részről fogalmam sincs, hogy mikor fogom tudni feltenni, mert személyes problémák miatt kevesebb időmet tudom írásra fordítani, sajnos. Na nem is fecsegek többet:) 
Jó olvasást,
All the love xx S

"- Tedd meg, és a tiéd vagyok, de csak ha ténylegesen erre vágysz! – suttogta szinte az ajkaimra. Nem mozdultam, nem mertem. Miért megy minden ilyen könnyen? Ez túl könnyen lett megoldva… Harry sose adná a győzelmet egy vitában ilyen gyorsan nekem. Valami nem stimmel."
Nem hittem el, hogy valóságban vagyok. De hát a köhögésem is olyan valósnak tűnt. A
sötétség megint a rabjává tett. Akkor, ez mégis mi volt? Totálisan összezavarodtam, és
nem értettem semmit. Sírni volt kedvem, de nem tudtam. Ismeretlen hangokat
hallottam, de azoknak is csak a foszlányait. Semmit nem értettem a hangokból, pedig
sikítottam nekik, hogy segítsenek, de semmi válasz, csak a folyamatos egyhangúság.
Az ismeretlenek folyamatosan ugyanazt mondták, mintha az abc-t kántálták volna újra és
újra, vagy számoltak volna. Pár perc leforgása alatt meghallottam egy erős sípolást, és a
fülemhez kaptam volna, de nem tudtam mozogni. Megijedtem. Féltem. Nem tudtam mi
történik. Aztán egyszer csak kitisztultak a hangok, és igazam lett számoltak,
folyamatosan.
- Egy, kettő, három, most. – üvöltötte valaki. Mintha az életemért küzdöttek volna. Valami hideg, fémes hatású dolog hozzá ért a mellkasomhoz. Amikor a „most” szó elhangzott éreztem egy erős lökést, és mintha az egész testem bele remegett volna. Egy óriási levegő vétel szakította fel fájdalmasan a tüdőmet, és a szemem is kinyílt. Nagy fehérség vett körül. A szememnek meg kellett szoknia azt a világosságot, ami bent uralkodott. Egyelőre csak próbáltam nyitva tartani a szemem, és az is nagyon nehezen sikerült. Éreztem, hogy a sötétség vissza akar szippantani magába, de én nem akartam oda visszakerülni, nagyon nem. Megint legyőzött, a sötét, zord környezet vissza szippantott magába. A hangok még mindig ott voltak felettem, de kezdtek elhalni. Annyit még ki tudtam venni, hogy még számolnak. Sokszor éreztem, még, hogy a testem összerándul, de sajnos ennél többet nem tudtam érezni, képtelen voltam rá.
Hirtelen minden olyan egyszínű lett, de nem is fehér, és nem is fekete, csak egy számomra ismeretlen szín. Furcsa volt, hiszen ilyet még soha életemben nem láttam. Lehet, hogy most sem életemben látom, hanem azért, mert meghaltam. Beleborzongtam a gondolatba is, hogy lehet, hogy a lelkem búcsút vett a testemtől. Még egy ideig semmi sem történt, csak lebegtem továbbra is az ismeretlenben, és súlytalan voltam, ami valamiért jó érzéssel töltött meg. Miközben a semmin járt az agyam, meghallottam egy hangot. Mintha valaki imádkozna, de mégse szavak voltak, hanem hangok, sok hang. Felismertem köztük Liamet, és Chloét, illetve Tommyt, és Mattet, de mégis a legfájdalmasabb, amit hallottam az az én Harrymé volt. Szinte zokogott, hogy nem hagyhatom egyedül, és, hogy miért most. Liam csak magában motyogott, de inkább hangzott imának, mint szitkozódásnak. Chloé szipogott, és azt ismételgette, hogy „nem lesz semmi baj, mindjárt ide rohan hozzánk mosolyogva”. Tommy Harryt próbálta nyugtatni, de valahogy mintha ő is sírt volna, legalábbis a levegő vételéből úgy hangzott, hogy nincs teljesen nyugalomban. Matt pedig csak ott volt, az ő szívverése is felgyorsult, és a közérzete félelmet mutatott. Fogalmam sincs, hogy miért hallom, illetve miért érzem azt, amit ők, de borzalmas fájdalmaik voltak, legalábbis én így éreztem át őket. Mikor megértettem Harry szavait, azonnali döntést hoztam.
- Nem lehetsz ilyen önző Ellie. Harcolj, ha nem is magadért, akkor értem, vagy a többiekért, ne legyél önző… - szünetet tartott. – Kérlek hercegnő, nem hagyhatsz itt ilyen könnyen. – zokogott. A szavak csak úgy folytak ki belőle, és ahogy kimondta őket, én egyre jobban éreztem a sötétséget, ami sikeresen magába szippantott, megint. Ez viszont más volt. Egy átmenetben voltam, mintha két különböző dimenzió között lebegtem volna. Aztán csak úgy ugráltam a kettő között tovább, amíg végül sikerült az egyik végén kijutnom. A fehér szobában voltam megint. A gépek egyre erősödő csipogása ütötte meg a fülem. A sípolás alábbhagyott, ebből szerettem volna következtetni, de az agyam mintha le lett volna fagyva. A gondolataim elhomályosodtak, és elsötétültek, én meg csak bámultam a fehéren vakító neoncsöveket felettem. Pár perc után lassan minden érzékelésem visszajött. Éreztem, hogy mozgok, de nem önkéntesen, hanem valaki, vagy valami visz. Sikerült rájönnöm, hogy egy kerekes kórházi ágyon toltak, és ezek szerint kórházban vagyok, még mindig.
- Várjanak, kérem! – hallottam egy ismerősen csengő hangot mögülem. Az ágy lassan megállt, és a hang tulajdonosa jelent meg a szemeim előtt. Olyan szép volt, ahogy a haja szemébe hullott, és azok a szemek, ő az én istenem. Rám mosolygott, én is akartam, de képtelen voltam parancsolni ajkaimnak. Nagyon fáradtnak éreztem magam, így is épp, hogy a szemeimet nyitva tudom tartani. Szólásra nyitottam ajkaim, és beszívtam a levegőt.
- Szeretlek. – ennyi jött ki ajkaim közül, nem több. Az ágy közben tovább mozgott, és beértünk egy szobába. A rejtélyes ápoló, aki betolt a kórterembe, el is tűnt, ahogy beértünk a szobába.
- Köszönöm, hogy nem hagytál itt hercegnő. –fogta meg a kezem. – Nem tudnék nélküled élni.
- Harry, nagyon fáradt vagyok… - és a szemeim máris leragadtak. Tudtam, hogy most már nem szellemként fogok felébredni, és ennek roppantul örültem.

Egy kis világosság simogatta arcom, és bántotta a szemem, így hát kinyitottam. Egy ismeretlen szobában voltam, csövek lógtak a kezemből, és gépek csipogtak mellettem. Tehát kórházba kerültem. A kezem be volt gipszelve, és a nyakamon óriási sebtapasz volt fel lelhető. Egy-két kép világította be az elmém. Liam egy telefon képernyőjén, Harry aggodalmas arca a kávézóban. Tommy halk zokogása. Egy rossz álom, és egy fájdalmas koppanás. Forró, és ragacsos vér mindenhol. Sötétség. Harry. Sötétség. Harry. Ezek a gondolatok csak úgy cikáztak a fejemben. Sajnos csak ennyi emlékem volt a történtekről, de ezekből sikerült mindent összeraknom. Tekintetem végig vezettem a kicsinyke szobában, és mikor a végére értem, megláttam egy összekucorodott göndör hajú fiút, aki édesen szuszogott egy kis fotelban. Szépen lassan felültem az ágyamban, nehezen ment, de sikerült. Gondolatban megpaskoltam a hátam, hogy milyen ügyes vagyok. Egy ideig elnéztem, ahogy az én Harrym alszik, de egy idő után muszáj volt ki mennem a mosdóba, hiszen még is csak ember vagyok. Szépen lassan haladtam, lépésről-lépésre. Elsőként halkan lehámoztam magamról a takarót, aztán lábaimat a hideg padlóra helyeztem, és az ágy segítségével felálltam. A karomból logó csövek gépeit is magammal kellett cipelnem, és szerencsére azoknak volt is kerekük, szóval ezt könnyen letudtam. Az első lépések borzasztó lassan sikerültek, és pokolian fájtak, de egyre sikeresebb lettem. A szoba másik végén lévő ajtóra néztem, ami becsléseim szerint 6-7 méterre lehet tőlem. Megálltam, és beszívtam a levegőt. Tovább indultam. Már csak pár lépés választott el az ajtófélfától, magamban mosolyogtam, hogy hála az égnek sikerült. Sikeresen megfogtam a kilincset, és beléptem a fertőtlenítőtől ázott fehér fürdőszobába. A tükörhöz mentem, méregettem magam. Arcom, és nyakam fedetlen része is tele volt lila, és zöld-kék foltokkal. Ijesztő látvány voltam, még saját magamnak is. Hajam összeragadt, és néhol feltűnt egy kevés vörös folt is benne. Megborzongtam, ahogy végignéztem magamon.
- Gyönyörű vagy! – a hang hallatán összerezzentem, hiszen nem számítottam közönségre. Harry állt az ajtóban, de nem hittem szavainak, hiszen láttam magam. Kész káosz voltam. Csak ott állt mosolyogva, és nem tudom, hogy min mosolygott, de nem is érdekelt, hiszen olyan szép volt, és el tudtam volna nézni egésznap. Szépen lassan elé totyogtam, elvesztettem az egyensúlyom, és megbotlottam. Szerencsére ott volt, hogy segítsen, és elkapott. Nem estem volna nagyot, de épp eléggé fájdalmasat.

- Minden rendben? – kérdezte egy aggódó tekintet kíséretében. Karjai erősen tartottak, aminek örültem, hiszen a térdeim teljesen feladták a szolgálatot. Kérdésére csak bólogattam. Fogalmam sincs miért nem szavakkal adtam választ, de lehet, hogy egyszerűen csak féltem megszólalni. Harry csak tovább mosolygott az isten tudja, hogy min, és közben segítőkészen tartva engem, elindultunk vissza az ágyhoz. Sikeresen befeküdtem az ágyba, és visszatettük a műszereket is, amiket elhurcoltam. Hihetetlen, hogy mennyire lecsökkent az energiám, csupán attól, hogy elsétáltam a fürdőszobába, meg vissza. Fejem elnehezedett, és a párnába hajtva éreztem meg a rám süllyedő fáradságot igazán. Harryt néztem, csak is őt. Nem tudom mi történt, azt se tudom, hogy most mi van, csak annyit tudok, hogy az az ember van a szemeim előtt, akit a legjobban szeretek. Kopogásra lettem figyelmes, ami megzavarta a romantikusnak nem nevezhető, inkább csak érzelmekkel teli pillantásainkat.